Kıbrıs açıklarında 6,4 büyüklüğünde deprem

AFAD, Akdeniz'de Kıbrıs açıklarında saat 04.07'de 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

Kıbrıs açıklarında 6,4 büyüklüğünde deprem

Sözcü Gazetesi'nden Ali Ekber Şen'in haberine göre Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 04.07’de Akdeniz’de, Kıbrıs Adası’nın güney batısı açıklarında 6.4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deniz yüzeyinin 5.06 kilometre derinliğindeki depremin merkez üssünün Mersin’in Anamur ilçesine yaklaşık 134 kilometre mesafede olduğu belirlendi.

Deprem özellikle Akdeniz’e kıyısı olan Antalya, Adana, Mersin ve Hatay ile iç kesimde kalan Burdur, Isparta, Konya ve Karaman‘ın bazı ilçelerinden de hissedildi.

Özellikle Antalya merkez ve doğu ilçeleri Manavgat, Alanya ve Gazipaşa‘da depremi şiddetli hisseden vatandaşlar yataklarından fırlayarak sokaklara kaçıştı. Endişelendiklerini belirten vatandaşlar, sarsıntının uzun süre devam ettiğini öne sürdü. İlk belirlemelere göre bu bölgelerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

“OLUMSUZ BİR İHBARIN BULUNMADIĞI BİLGİSİ ALINMIŞTIR”

AFAD tarafından yapılan açıklamada, “Akdeniz’de Anamur ilçemiz açıklarında saat 04.07’de 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Mersin-Antalya İl AFAD ve Kıbrıs Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile yapılan görüşmelerde an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kıbrıs açıklarında 6,4 büyüklüğünde deprem

AFAD, Mersin ve Antalya il teşkilatları ile KKTC Sivil Savunma Teşkilatı’ndan ulaşan herhangi bir olumsuz durumun olmadığını duyurdu. Ancak kırsal kesimde incelemeler devam ediyor.

Öte yandan Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6.2 olarak duyurdu.