Disney Plus'ta yayınlanmayacak yapımlara ne olacak?

Disney Plus'ın yayınlamaktan vazgeçtiği yerli içeriklerinin ve anlaşma yapan starların kaderi ne olacak?

Disney Plus'ta yayınlanmayacak yapımlara ne olacak?

Disney Plus geçen yıl 14 Haziran’da sektöre hızlı bir giriş yapmış, ülkemizin önde gelen isimleri Tarkan, Halit Ergenç, Şahan Gökbakar, Ata Demirer, Cansu Dere, Engin Akyürek, Aras Bulut İynemli, Pınar Deniz, Aslı Enver ve Demet Özdemir gibi star isimleriyle astronomik ücretlere marka yüzü anlaşması yapmış, lansman projesi olarak Engin Akyürek‘in “Kaçış” dizisini seçmiş, ardından da “Dünyayla Benim Aramda”, “Recep İvedik 7”, “Yılbaşı Gecesi”, “Bursa Bülbülü”, Aktris”, “Arayış” gibi yerli yapımları seyirciyle buluşturmuştu.


Disney Plus'ta yayınlanmayacak yapımlara ne olacak?


Platformun birinci yılında ise flaş bir gelişme yaşandı ve karlılık politikasına göre hareket eden Disney Plus tüm dünyada 2024 sonuna kadar önce yerli içerik üretimini durdurdu. Ardından da yayınladığı eski içerikleri kapladığı yer nedeniyle harcanan maliyet yüzünden platformdan kaldırdı.


Yaşanan bu şok gelişme üzerine Disney için çekilen içeriklerin ve uzun vadeli anlaşmalar yapan star isimlerin durumu merak konusu oldu.


Disney Plus'ta yayınlanmayacak yapımlara ne olacak? - Resim : 2


Çekimleri biten Aras Bulut İynemli‘li “Atatürk”, Halit Ergenç‘li “Numen”, Can Yaman‘lı “El Turco”, Haluk Bilginer‘li “Şahsiyet”, Meryem Uzerli‘li “Ru”, Ezgi Mola‘lı “Dünyayı Değiştiren Ayten” ve “Ölümlü Dünya 2” filmiyle projeleri bulunuyor.


Disney Plus'ta yayınlanmayacak yapımlara ne olacak? - Resim : 3


Birsen Altuntaş'ın haberine göre
“Atatürk” dizisi dışında diğer projelerle ilgili anlaşmaların iptal edilebileceği öğrenildi.

Yapım şirketleri projelerinin lisans mülkiyetini Disney Plus‘tan geri satın alıp istediği yere yeniden satabilecek.

Aynı şekilde Disney’le anlaşma yapan oyuncu, yazar ve yönetmenler de sözleşmelerini ya iptal ettirecek ya da Disney’in kardeş kuruluşu FOX‘a proje yapabilecek.



Disney Plus'ta yayınlanmayacak yapımlara ne olacak? - Resim : 4


Bu arada kulislerde konuşulan bir yeni gelişme de şu; Rams Group tarafından satın alınan dijital platform Gain’in Disney’in yayınlamadığı içeriklere talip olduğu yönünde…

Gain’in yönetimine Belçin Bilgin’in kardeşi Ferat Bilgin getirilmişti.